To tips til at indrette dit kontor mest hensigtsmæssigt

Uanset hvad du arbejder med i din virksomhed, vil folk være forskellige og have forskellige behov. Og forskelligheden er en styrke for virksomheden – men kun så længe, at der er skabt nogle gode rammer. Vi kommer derfor her med to tips, som i høj grad kan hjælpe med at skabe et godt arbejdsmiljø for alle, hvad end man er den snakkende type, som holder af at udveksle idéer, eller man nyder ro og overblik alene.

1.      Nytænkende indretning

De åbne kontorer er eftertragtede i disse år. Hvor nogle elsker menneskeligt postyr, vil det åbne kontor og de mange lyde, mennesker og samtaler for andre ende med at være en stressfaktor til hindring for det koncentrerede arbejde. Inden man skynder sig ud at finde et erhvervslokale med et stort åbent lokale, kan det være, at der er andre tiltag, som vil være mere hensigtsmæssige.

En anden løsning kan nemlig være at nytænke sin virksomheds indretning. Kan man skabe nogle aflukkede områder, hvor 4-5 medarbejdere kan sidde og snakke i ro? Kan man indrette et fællesareal med nogle høje borde, så medarbejderne kan arbejde stående, hvis de trænger til at få lidt blod til benene? Eller hvad med måske at indrette nogle udendørs arbejdspladser under et halvtag, så der kan komme lidt frisk luft til ørerne? Når først man begynder at tænke i nye indretningsformer, vil mulighederne typisk være mange.

2.      Små detaljer kan gøre en kæmpe forskel

Mennesker er nu engang forskellige. Hvor nogle foretrækker at danne sig et stort overblik med whiteboards og tavler, kan andre bedre lide at skrive en masse lapper og gule post-its. Dine medarbejdere har mange års erfaring med at kende deres egen arbejdsmetode bedst fra tidligere arbejdspladser og skolegang.

Selvom det måske kan virke som unødvendige penge, kan det alligevel godt betale sig at investere i forskellige produkter som whiteboards. Eller måske man endda selv kan stille X antal kroner til rådighed for den enkelte medarbejder, som han eller hun så frit kan bruge på materialer, der kan være med til at effektivisere og strukturere vedkommendes arbejde. Uanset om du giver pengene fri eller gerne vil have lidt mere hånd i hanke med kronerne, vil det altid være godt at høre medarbejderne ad, om de har nogle ønsker. Man kommer nemlig ikke udenom, at mennesker er mere åbne for nye tiltag, hvis de selv har været med til at komme med inputs og idéer.