Sådan optimerer du din erhvervsejendom mod Covid-19

Covid-19 er kommet, har bidt sig fast og er ikke på vej væk lige med det samme. Det er også noget, der kan mærkes, når det drejer sig om udlejning af erhvervslejemål. Hvor der tidligere var et behov for tætte grupperinger og bordfællesskaber, er adskillelse og afstand nøgleordene nu. Derfor er det enormt vigtigt, når du leder efter erhvervsejendomme til leje, at du tager højde for, at der kan sikres effektivt mod Corona.

Sprit af, hold afstand, og bliv hjemme ved symptomer

Hele verden er i højere eller mindre grad ramt af Corona, og herhjemme har taktikken i kampen været at spritte af, holde afstand og isolere sig ved symptomer. Derfor er det først og fremmest vigtigt, at du sørger for, at dine medarbejdere har rig mulighed for at spritte af. Opstil dispensere ved indgange, toiletter og køkkener. Sørg desuden for, at der er adgang til personlige flasker med håndsprit.

Afstand klares af dine medarbejdere, men kan også opfordres med linjer på gulvet og med plakater. Ved bordfællesskaber kan du eventuelt hænge adskillere af plexiglas op, men du kan også måle op og sørge for rigelig afstand. I de fleste erhvervsejendomme til leje kan det være nødvendigt at udvide kontorpladsen, så tjek, om der er ekstra plads eller måske andre billige lokaler til leje. Sidst, men ikke mindst er det en rigtig god ide at opfordre dem, der kan, til at arbejde hjemmefra. 

Selv svage symptomer kan være Corona, og bare en enkelt smittet medarbejder kan lægge en hel virksomhed ned. Det er ikke kun sund fornuft at følge rådene, det er også økonomisk forsvarligt.

Erhvervsejendomme til leje, som er ideelle i disse tider med Corona

Det kan rigtig godt betale sig at tænke smitterisiko ind i dit helhedsbillede, når du kigger efter billige lokaler til leje. Overvej for eksempel lokationen. Hvor mange af dine medarbejdere ville være afhængige af kollektiv trafik, hvor der er mange overflader, man kan komme i berøring med? Ligeledes: Prøv at finde et kontor med flere toiletter eller med mulighed for, at hver arbejdsstation har en nogenlunde direkte vej til toilettet. På den måde undgår du, at dine medarbejdere skal forbi en masse af deres kolleger på vejen.  

Når du skal finde billige lokaler til leje, er det desuden en god ide at kigge efter, hvor mange overflader der er, som dine medarbejdere kommer i kontakt med i løbet af dagen.