Sådan holder du kontorhotellet coronasikkert

Et kontorhotel er en interessant størrelse, for ansatte og besøgende kommer og går ofte mere frit end på almindelige arbejdspladser. Stemningen på et kontorhotel er ofte mere social og afslappet, og derfor kan det være svært at holde afstand og overholde coronarestriktionerne.

I denne korte artikel vil vi give dig en række gode råd til, hvordan du kan holde dit kontorhotel coronasikkert.

Hold et stormøde for hele kontorhotellet

På et kontorhotel er der ofte rigtig mange lejere og ansatte, og derfor er det vigtigt, at alle er enige om, hvordan coronasikkerheden skal opretholdes. Man kan nemt risikere, at der kommer dårlig stemning, hvis der ikke er bred enighed.

Sørg derfor for at holde et stort møde, hvor så mange som muligt af kontorhotellets lejere kommer. Hvis det er muligt, kan I endda holde et møde for hele kontorbygningen. Her kan I blive enige om, hvordan kontorhotellet skal forholde sig til afstand, afspritning og meget andet. Når I er blevet enige om en overordnet plan for hele kontorhotellet, kan I med fordel skrive det ned, kopiere de fælles retningslinjer og sætte dem op overalt på kontorhotellet og i kontorbygningen.

Lav afstandsmarkører og gåbaner på gulvet

En af de forholdsregler, I som kontorhotel kan blive enige om, er nok at lave afstandsmarkører på gulvet. Det er ikke praktisk at lave afstandsmarkører overalt, kun der hvor ansatte normalt vil samle sig. Det kunne f.eks. være ved elevatorer, ved snackautomater, i kantinen og ved kaffemaskinen. Sørg for, at der er tydelige afstandsmarkører på gulvet, så de ansatte ved, hvor de skal stå.

Det kan også være en stor fordel at markere to gåbaner på gulvet, så ansatte ikke går ind i hinanden. På den måde kan du nemmere kontrollere, hvordan de ansatte bevæger sig fra sted til sted på kontorhotellet. Det er måske en lidt radikal måde at indrette kontorhotellet på, og kan for nogle virke som en unødvendig streng forholdsregel. Vær derfor meget bevidst om, at de ansatte er med på ideen om at markere gåbaner på gulvet.

Med god planlægning kan et kontorhotel nemt blive til en sikker og coronavenlig arbejdsplads, specielt når man tænker på, at et kontorhotel også ofte er et iværksætterkontor, hvor iværksættere arbejder alene.

Det betyder med andre ord, at risikoen for coronasmitte ikke er nær så stor som på andre arbejdspladser. Når et kontorhotel fungerer som iværksætterkontor, er det nemt nok at gøre det coronasikkert.