Sådan forbedrer du virksomhedens indeklima

Indeklimaet i virksomheden har en stor betydning for, hvor effektivt de ansatte arbejder. Ifølge DTU’s undersøgelse øges medarbejdernes produktivitet med 10-20%, hvis omgivelserne er rene, og luften er frisk. Hyppig rengøring og regelmæssig udluftning er derfor yderst vigtig, hvis en øget produktivitet ønskes. Dertil kommer de ansattes sundhed og trivsel. Indeklimaet har en særdeles stor betydning for vores sundhed og trivsel. Fokus på det gode indeklima har derfor både en betydning på kort og lang sigt, hvorfor den bør tages alvorligt. Men hvordan forbedrer du så indeklimaet i en virksomhed? Det kan du læse mere om lige her. 

Hyppig rengøring – men hvor ofte? 

Som sagt er hyppig rengøring rigtig vigtigt. Men hvor ofte bør virksomheden rengøres? Er der mere end 100 ansatte, som benytter kontoret, bør virksomheden rengøres hver eneste dag. De mange mennesker sætter deres spor – både når det kommer til de mange toiletbesøg, køkkenet, borde, korridorer og skrivebordspladser. Som virksomhed er det en god idé at betale et professionelt rengøringsfirma til at klare rengøringen fast. Herved sikres en høj kvalitet af rengøringen, samtidig med at rengøringen kan foregå i et andet tidsrum end de ansattes daglige gang. 

Ventilationsløsninger og ventilationsanlæg 

Virksomhedens indeklima kan højnes ved at installere ventilationsløsninger og ventilationsanlæg. Gennem ventilationen vil ny luft udefra tilføres ind i bygningen. Derudover vil der skabes en bedre luftcirkulation inde i bygningen. Oftest bliver temperaturen, lugten og luftfugtigheden ligeledes reguleret i et ventilationsanlæg, og alt dette er med til at højne kvaliteten af indeklimaet. Der findes flere forskellige ventilationsløsninger såsom energioptimeret industriventilation, renrumsløsninger og klimaanlæg. Husk at have energiforbruget for øje, da ventilationsløsningerne ellers kan blive dyre i drift. 

Skab en væg af planter, og dekorer samtidig 

En tredje måde, du kan forbedre indeklimaet på, er ved at skabe en hel væg af planter. Du kan lave disse i forskellige størrelser, således det tilpasses det enkelte rum. Planterne er med til skabe et bedre klima indendørs, samtidig med at det ser ekstremt flot ud. Virksomheden kommer til at se mere indbydende ud, mens profilen klart anses som mere grøn. Skab din egen plantevæg i virksomheden, eller køb færdiglavede plantevægge.