Sådan finder du et erhvervslejemål i den rigtige størrelse

Er du på udkig efter et nyt erhvervslejemål? Der kan være mange overvejelser i spil. Det skal jo helst være et sted, hvor virksomheden kan have base i lang tid. 

Hvis du vil være sikker på, at du får det rigtige erhvervslejemål, er det vigtigt, at du finder lokaler i den rigtige størrelse. Det kan nemlig have en stor betydning for det daglige arbejde for dig og dine medarbejdere. Her i indlægget vil vi derfor give dig tre gode råd til, hvordan du finder et erhvervslokale i den rigtige størrelse. 

Tag udgangspunkt i arbejdsmiljøtilsynets regler

Det er vigtigt, at dit erhvervslejemål har den rigtige størrelse i forhold til antallet af dine medarbejdere. Det kan dog være svært at vurdere, hvor meget plads de egentlig har brug for. Det kan derfor være en god idé at tage udgangspunkt i de regler, der er på området. 

Arbejdsmiljøtilsynet har lavet nogle ret klare regler for, hvor meget plads der skal være til den enkelte medarbejder. Der skal som hovedregel være 12 m3 luftrum per medarbejder. Derudover skal lokalet, hvor en medarbejder har fast arbejdsplads, være minimum 7 m2

Ved at tage udgangspunkt i disse retningslinjer går du ikke helt galt i byen for at finde den rigtige størrelse. 

Husk alle de nødvendige rum

Det er dog ikke kun lokaler til dine medarbejdere, du skal huske. Der kan være mange andre lokaler end kontorlokaler, der er nødvendigt. Det kan blandt andet være, der er behov for mødelokaler i forskellige størrelser. 

Derudover kan der også være behov for opbevaringsrum eller lignende. Det er derfor en god idé, at du nøje overvejer, hvad det egentlig er, der er behov for af rum i hverdagen på din arbejdsplads. 

Tag vækst med ind i overvejelsen

Selvom det kan være fint at kigge på virksomhedens situation nu og her, er det endnu bedre, hvis du allerede nu kan tage højde for fremtidig vækst. Det kan være, du allerede nu kan se en tendens til, at der bliver behov for flere ansatte. Det kan derfor betale sig, at du finder et erhvervslejemål, hvor der er lidt ekstra plads til fremtidsplanerne.