På jagt efter det rette erhvervslejemål? Læs med her

Det kan være svært at finde det helt rette erhvervsmål. Alle behov og præferencer ønskes at matches – men ofte må virksomheder gå på kompromiser. Dette er ikke nødvendigvis en dårlig ting, da erhvervslejemålet stadig kan passe som fod i hose til virksomheden. Uanset hvilken ejendom til erhverv du leder efter, bør du overveje dine prioriteringer. Hvilke skal som et must opfyldes? Og hvilke præferencer kan være rare at have – men kan godt undværes? Når du har gjort dig disse tanker, er det langt nemmere at finde et ledigt erhvervslejemål på markedet. 

Beliggenheden – i centrum eller uden for byen?

Det væsentligste er først at vurdere, hvor placeringen af erhvervslejemålet skal være. Beliggenheden er en central del af en arbejdsplads, og behovet varierer fra virksomhed til virksomhed. Skal kunderne nemt kunne tilgå virksomheden i form af showrooms, butikssalg og lignende, er centrale placeringer i byen klart at foretrække. Består erhvervslejemålet i stedet blot af kontorpladser og mødelokaler, kan det i stedet være en fordel at trække uden for byen. På denne måde falder huslejen, og der er i stedet mulighed for at få flere kvadratmeter for pengene. 

Erhvervslejemålet er virksomhedens visitkort

Hvis der findes et visitkort for virksomheder – udover det lille, velkendte stykke papir – må det uden tvivl siges at være i form af erhvervslejemålet. Om virksomheden består af et lager, en butik eller kontor, er ligegyldigt – det repræsenterer alt sammen virksomheden. Derfor gælder det om at finde et erhvervslejemål, der afspejler virksomheden. Afspejlingen skal både skinne igennem udendørs og indendørs. På denne måde vises virksomhedens identitet både til de ansatte, kunderne og samarbejdspartnerne. 

Lokalerne skal passe til de ansattes behov

Selvom en afspejling af virksomheden er vigtig, er det ligeledes yderst vigtigt, at erhvervsmålet passer til medarbejdernes behov. Lokalerne skal passe til de ansattes arbejdsgange. Er der tale om kontorarbejde, skal der være god plads til skriveborde, computerskærme, mødelokaler, printerfaciliteter, ergonomiske kontorstole, kaffemaskine, lounge, køkken og lignende. 

Skal lokalerne bruges til lager, skal der igen være god plads til, at medarbejderne kan udføre deres arbejde ergonomisk. Butikslokaler skal ikke kun være indbydende for kunderne, men skal i den grad også være inspirerende og komfortable for de ansatte at arbejde i.