Mindsk risiko ved at leje erhvervslejemål

Alle firmaer har behov for lokaler i den ene eller anden form – enten i form af privatkontorer i hjemmet eller erhvervslokaler. Om firmaet har brug for lokaler til produktion, kontor, lager eller butik varierer fra virksomhed til virksomhed. Dog er spørgsmålet det samme – er det tid til at leje eller købe lokaler? 

Valget om leje eller køb er vigtigt, da det har indflydelse på gangen i firmaet. Det er det, idet husleje er en stor del af budgettet. Der findes ulemper og fordele ved både leje og køb – men det kan altså i mange tilfælde være en stor fordel at leje. 

Leje af erhvervslejemål er en fordel

Er firmaet nyopstartet, har de fleste risici for øje, da der i forvejen er meget usikkerhed forbundet med nystartede virksomheder. Her er det specielt en fordel at leje frem for at købe, fordi det er meget lettere at afslutte et lejemål end at afslutte et køb. På denne måde formindskes en del økonomiske risici, hvis det ikke går som planlagt med virksomhedens vækst. 

Derudover er fordelene ved leje, at du hurtigt kan tilpasse virksomhedslokalerne efter behov. Ingen ved, hvor hurtigt firmaet kommer til at vækste, og hvorvidt nye behov opstår. Med tiden kan der være behov for større lagerlokaler eller udvidelse af kontoret – og her er det altså nemmere at rykke i større lokaler, hvis du har lejet erhvervslejemål. Fleksibilitet er derfor en god fordel, som du ligeledes får ved at leje erhvervslokaler frem for at købe dem. 

Køb kun erhvervslokaler, hvis du har råd

Når det kommer til køb af erhvervslokaler, er rådet faktisk virkelig simpelt – køb kun lokaler, hvis virksomheden rent faktisk har råd til det. At drive firma er ikke risikofrit, og mange forskellige aspekter udefra kan påvirke virksomhedens drift. Lavkonjunktur, placering, kapital, manglende kunder, nye konkurrenter, omskiftende markeder – udefrakommende spillere er mange. 

Er du sikker på, at du har pengene rent økonomisk til at købe erhvervslokaler – og du også har det fremover – så er det selvfølgelig en god idé at købe frem for at leje. Dog skal du være opmærksom på, at du aldrig er garanteret den samme pris, når du engang sælger lokalerne igen.