Lancering af et af Nordeuropas grønneste erhvervsområder


For ganske nylig præsenterede regeringen i samarbejde med Hvidovre Kommune et stort og ambitiøst byggeprojekt, der foruden at binde København bedre sammen med resten af Sjælland, skal være med til at gøre det store erhvervsområde omkring hovedstaden endnu større og endnu mere attraktivt. Det nye store erhvervsområde kommer til at få navnet ’Holmene’, og projektet er planlagt til at skulle påbegyndes i 2022.

Udvidelse af Avedøre Holme

’Holmene’ bliver i virkeligheden en forlængelse af det allerede meget attraktive erhvervsområde Avedøre Holme i Hvidovre Kommune. Det var helt tilbage i 1960’erne, at man langsomt begyndte at udnytte Avedøre Holme. Man begyndte opfyldningen af jord, og området er efterfølgende blevet en af Nordens mest attraktive områder for rigtig mange virksomheder. Derfor giver det nu mening at udvide området. Den nye, ambitiøse plan går ligeledes ud på at fylde jord op, så det skaber hele 17 km længere kystlinje, og ud over at det nye område naturligvis skal bidrage til erhvervslivet, er der samtidig en vision om, at projekt også bliver et af Nordeuropas grønneste erhvervsområder.

Et grønt område

Det store område kommer til at bestå af ni holme, der kommer til at blive bygget i etaper over de næste 20 år. Regeringen kalder ’Holmene’ for et naturplus-projekt. Det skyldes, at området kommer til at skabe langt mere natur i området, og byggeprojektet skal derfor ikke kun tiltrække forretningsfolk og virksomheder. Planen er, at der på hele området skal være mange forskellige naturoplevelser for både børn og voksne. Eksempelvis vil der være spændende løberuter og mulighed for at dyrke diverse vandsportsaktiviteter. Der er endvidere planer om udsigtstårne for de fugle- og dyreinteresserede.

Jobs til mange tusinde

Både Hvidovre Kommune og regeringen har store ambitioner og forventninger til det store nye erhvervsområde ’Holmene’, som forventes at stå færdigt i 2040. Spørger man Deloitte, vil dette store projekt, når det står færdigt, generere op til 12.000 arbejdspladser og 30.000 stillinger. Hverken Hvidovre Kommune eller regeringen er i tvivl om, at ’Holmene’ bliver en kæmpe vækstdriver for Danmark, samtidig med at det bidrager til at gøre området mere grønt.