Kontorhotel, kontorfællesskab eller privat udlejning?

Står du over for for første gang at flytte din virksomhed fra garagen til et etableret kontor, eller oplever din virksomhed vækst i sådan grad, at der er behov for flere kvadratmeter og højere til loftet til de store tanker og armbevægelser? Hvad enten det er det ene eller andet, er det en gode ide at orientere sig inden for de forskellige løsninger, som tilbydes, når det kommer til leje af erhvervslokaler. Alle løsninger har både fordele og ulemper, og man bør som virksomhedsejer overveje grundigt, hvilket behov virksomheden og de ansatte har, inden man sætter sin krusedulle på en lejekontrakt. Læs med her, og dan dig et overblik over tre forskellige kontorløsninger.

Kontorhotel

Et kontorhotel er helt klart den bekvemme løsning, når det kommer til leje af kontorlokaler. Som navnet antyder, er et kontorhotel et slags hotel med kontorer i stedet for værelser. Dybest set betyder det, at man ved at leje sig ind i lokalerne samtidig betaler for en række ydelser. Det kan for eksempel være adgang til en lækker kantine, bemandet reception, så du er sikker på, at der bliver taget godt imod dine kunder, rengøring af faciliteterne eller fitnessrum til dine ansatte. Fælles for ydelserne er, at du deler dem med resten af de virksomheder, som også har lejet sig ind på kontorhotellet.

 

En af de helt store fordele er altså, at man som virksomhedsejer får for eksempel personalepleje, når man betaler husleje hver måned. Samtidig giver det plads og rum til, at man blot kan fokusere på virksomheden og lægge fokus på at skabe et sund miljø og vækst. Alt efter hvor mange ekstra ydelser man vil have, varierer huslejen selvfølgelig også.

Kontorfællesskab

Et kontorfællesskab er på mange områder ens med et kontorhotel. Her lejer man sig nemlig også ind i lokaler, hvor man for eksempel deler etage med to eller tre andre virksomheder. Den afgørende forskel er, at man ikke får de samme ydelser med. Både dine ansatte og du skal her smøre madpakken hjemmefra, og I står selv for at skrubbe toiletterne, medmindre I ansætter rengøringshjælp udefra. Det betyder samtidig også, at huslejen er noget billigere end hos et kontorhotel. I et kontorfællesskab er rammerne altså sat, men det er i høj grad op til den enkelte virksomhed at fylde dem ud.

Privat udlejning

Når du lejer ud hos en privat udlejer, svarer det til, når du lejer en helt almindelig lejlighed til beboelse. Du lejer altså lokaler, hvor kun din virksomhed har til huse, og betaler hver måned til en udlejer. En af de rigtig store fordele ved at leje hos en privat udlejer er, at man som virksomhed har lov til at sætte sit personlige præg på indretningen ved for eksempel at male i lige de farver, man har lyst til.