Inspiration til at skabe et innovativt kontormiljø

Hvis din virksomhed er startup, vil den uden tvivl være præget af en entusiasme og særlig ånd, som fungerer som en kæmpe drivkraft. I takt med at virksomheden bliver mere og mere veletableret, er der dog en risiko for, at denne entusiasme forsvinder, og rutinerne tager over. Heldigvis kan du genskabe iværksætteriet i virksomheden – også selvom den har mange år på bagen. Læs med i denne artikel, og få inspiration til, hvordan du netop skaber et innovativt kontormiljø. 

Skab fremelskende og innoverende rammer

For at gøre arbejdspladsen mere attraktiv for både eksisterende og nye medarbejdere er det fordelagtigt at skabe fremelskende og innoverende rammer. Dette kan f.eks. gøres ved at foretage drastiske ændringer, der netop skal symbolisere forandring. Dette gøres på mange måder, og et godt eksempel er ved at flytte kontor. 

Ved at finde ny udlejning af erhvervslejemål udskiftes de gamle rammer. De nye erhvervsejendomme til leje er dermed med til at skifte tempoet og giver virksomheden gode muligheder for innovation. Heldigvis behøver det ikke at være en dyr affære, da der findes masser af billige lokaler til leje på markedet. 

Initier medarbejderne til at tænke innovativt 

Det nytter ikke noget blot at flytte i nye kontorlokaler – udlejning af erhvervslejemål er ikke blot lig med innovation. I de nye erhvervsejendomme til leje skal medarbejderne initieres til at tænke innovativt. Her er det vigtigt, at der skabes innoverende rammer – både i forhold til arbejdsmåde, nye produkter, ny teknologi og indretning. 

Via den nytænkende og innoverende arbejdsplads vil virksomheden med stor sandsynlighed have mulighed for at tiltrække nye og dygtige medarbejdere fra den nye generation. Dette er altafgørende for virksomheden, hvis den ønsker at forblive innovativ. Unge er nemlig anderledes i deres tilgang til arbejdsopgaver, samtidig med at de er langt mere spørgende. Dette skal der gøres plads til i arbejdsmiljøet, hvor det altså fremover skal være tilladt netop at stille spørgsmålstegn ved virksomhedens eksisterende processer. 

Giv tid til medarbejderne, hvor det er tilladt at tænke kreativt. Indret et innovationsrum, således de ansatte får et afbræk fra de gængse rutiner. Fremhæv succeserne og de innovativt tænkende med anerkendelse. Beløn fremragende bidrag, deltagelse og sund konkurrence, og opmuntr de ansatte til at arbejde tværfagligt.