Husk disse råd, når du vælger erhvervslokale.

Hvad du skal huske, når du vælger erhvervslokale

Uanset om du driver en nystartet virksomhed, eller om din virksomhed har mange år på bagen, skal du have alle antenner ude, når du vælger dit nye erhvervslokale. Der skal helst være så god sammenhæng mellem lokalet og din virksomhed som muligt, og lokalet skal helst være det helt rigtige – både nu og om et par måneder.

Vi guider dig derfor til, hvordan du kommer helskindet igennem valget af dit nye erhvervslokale, og vi minder dig om de ting, du ikke må glemme at tænke på.

Beliggenhed

Først og fremmest skal beliggenheden nævnes som noget af det vigtigste at bruge tankekraft på. Er der et sted i landet, hvor du ville befinde dig bedst i forhold til din målgruppe eller eksisterende kundegruppe? Har du nogle krav i forhold til infrastruktur og transportmuligheder? Nogen gange er beliggenheden og erhvervslokaletypen afhængige af hinanden; du finder eksempelvis flere kontorhoteller i de større byer end i de mindre byer, og du finder typisk flere store lejemål i de mindre byer frem for i de store.

Afspejler lokalet din virksomhedstype?

Du skal også huske at tænke over, om din virksomhed er af en sådan art, at lokalerne skal afspejle virksomheden. Arbejder du med genbrug og antikviteter, passer din virksomhed måske ikke så godt ind i spritnye lokaler uden sjæl. Det er naturligvis altid en opvejning, du selv må gøre, men i nogle tilfælde kan det være gavnligt at have denne type tanke i baghovedet.

Vær realistisk med prisen

Den sidste ting, vi vil råde dig til at huske, er, at du endelig ikke må sætte dig for dyrt. Det kan være intet mindre end dræbende for en virksomhed, hvis du ser igennem fingre med prisen, når du vælger erhvervslokale. Vores råd er, at du sørger for at leje et lokale til en pris, du sagtens kan betale. På den måde giver du dig selv og din virksomhed de bedste forudsætninger for at vokse, og fordelen ved at leje lokalerne er jo netop, at du kan skifte til større lokaler, hvis din økonomi pludselig ser anderledes ud.