Flere virksomheder lejer deres lokaler

Der går rigtig godt for dansk økonomi, og det betyder at flere og flere starter egne projekter, eller etablerede virksomheder skal bruge mere plads. Når virksomheder går på jagt i boligmarkedet, viser en tendens, at de lejer deres lokaler frem for at købe, men hvad skyldes det? Det kigger vi nærmere på her i artiklen.

Lavere risiko ved at leje

Rigtig mange virksomheder vælger at springe fra det med at købe, og det skyldes simpelthen risikoen og frygten for at binde sig. Ved at købe koster det mere i engangsydelse, og så er man som udgangspunkt bundet i typisk 30 år. Vokser man så ud af lokalet, skal man til at slås med at sælge det, og det samme gælder, hvis man skal bruge noget mindre. Kan man ikke få det solgt, er man derfor pludselig bundet med en stor kapital, hvorfor der er en større risiko ved dette. Lejer man i stedet, binder virksomheden ikke andet end et depositum, som bliver betalt tilbage ved udflytning, og dermed er der ikke en så høj risiko. 

Fleksibel i forhold til udflytning 

Det er nævnt ovenfor, men en af de helt klare fordele ved at leje er fleksibiliteten. Det er hurtigt muligt med en op- eller nedskalering af lokaler, hvis behovet pludselig er der. Og i en tid, hvor økonomien boomer, er det ikke til at sige, om virksomheder skal bruge mere plads allerede få måneder eller år ude i fremtiden. Den fleksible løsning er altså i denne tid det slående element. 

Fast inventar er ikke en hovedpine

Som lejer skal man typisk selv investere i arbejdsstationer såsom skrivebord, stol, computer osv. – dog skal det siges, at det ikke altid er tilfældet, og der findes flere lejelokaler, hvor disse ting er med i prisen. Er det ikke med i prisen, så vil alle hårde hvidevare alligevel være dækket, og du skal altså ikke tænke på, om køleskabet, ovnen m.m. virker. Det står udlejer for, og du skal blot fokusere på det produkt, du tilbyder.

Virksomheder lejer mere end tidligere, og det skyldes fleksibiliteten og det, at der kan fokuseres på kernekompetencen.