Derfor skal du indrette et motionsrum på kontoret

Sørger du for optimale forhold for dine ansatte på kontoret? Det er alfa og omega at skabe nogle gode rammer for alle på arbejdspladsen og en af de investeringer, der kan være rigtig godt givet ud i forhold til kontorindretningen, er at indrette et motionsrum i et ledigt lokale.

Danskerne sidder for meget ned

I de senere år har flere danskere fået stillesiddende kontorjobs, og kun få af dem rører sig nok uden for arbejdstiden. Det resulterer i, at flere arbejdspladser desværre får erfaring med stressramte og syge medarbejdere, som i sidste ende fører til langt flere sygedage. Det er ingen hemmelighed, at sunde og glade ansatte altid er en god investering for en arbejdsplads, og derfor er det vigtigt at værne om alt, der skaber større arbejdsglæde, motivation og engagement. Og det er her, at motion kommer ind i billedet.

Investér i motion på arbejdspladsen

Motion er sundt og har ikke bare en god indvirkning på kroppens fysiske velbefindende, men reducerer også risikoen for stress og depression, samtidig med at det giver mere optimisme og glæde. De kemiske processer, der sker i kroppen, når man bevæger sig, sørger endvidere for, at vi sover bedre om natten, hvorfor vi møder på arbejder med langt mere overskud og energi. Har du et stillesiddende arbejde, har du brug for minimum en times motion dagligt, hvis du ikke vil risikere de mange negative helbredskonsekvenser, der er forbundet med manglende motion.

Motion på arbejdspladsen – sådan gør du

Ønsker du som arbejdsgiver sunde, friske og glade ansatte, er det derfor vigtigt at tilbyde motion på arbejdet, og det kræver først og fremmest, at der enten er et ledigt lokale, eller der er plads nok i det åbne kontorlandskab til at installere motionscykler, løbebånd og andet. Har I et ledigt lokale, vil det måske være at foretrække, så maskinerne ikke forstyrrer de andres arbejde, men det er også muligt at installere motionsmaskinerne under skriveborde, så dine medarbejdere kan arbejde, samtidig med at de får sig en rask gå- eller cykeltur.