5 tips til at skabe mere lys ved skrivebordet

Et dansk forskerteam har foretaget en undersøgelse, der viser, at kontoransatte kun får en tiendedel af det dagslys, som udendørsansatte får. Dette lyder selvindlysende, men derfor gør det ikke konsekvenserne mindre. Det kan nemlig påvirke menneskers humør, døgnrytme og energi, hvis de ikke får nok lys. Derudover betyder det, at det ligeledes går ud over produktiviteten, da humør, søvn og energiniveau har stor indflydelse på dette. Vi giver dig her fem tips til, hvordan du kan skabe mere lys ved skrivebordet. 

Udnyt kontorets vinduer og dagslys

Et kontor med masser af store vinduer kan virkelig gavne de ansattes velvære. Sørg for at placere så mange af kontorets skriveborde omkring vinduerne, således det naturlige dagslys udnyttes til fulde. Dog er det vigtigt også at sørge for, at de ansatte kan afskærme solens stråler i form af persienner eller gardiner. Genskær på computerskærmen, på skrivebordet eller direkte lys i øjnene er nemlig særdeles generende. 

Skrivebordslampen – de bedste arbejdsbetingelser

Uanset hvor mange vinduer kontoret består af, vil det naturlige lys aldrig være nok. Danmark er et mørkt land, og derfor har kontoret også brug for kunstigt lys i form af lamper. Skrivebordslamperne er uundværlige, da de giver de bedste arbejdsbetingelser for medarbejderne. Her kan medarbejderne selv indstille lyset efter deres behov. Sørg dog for at overveje skrivebordslampernes størrelser i forhold til skrivebordets størrelse, således lampen ikke tager for meget plads. 

Loftlampen – belys de rigtige områder

Loftlamper er ligeledes uundværlige på kontoret. Når det kommer til placering af loftlamper, gælder det om at belyse de områder på kontoret, hvor der arbejdes. Lad ikke lyskilden være for skarp for øjet, men sørg samtidig for, at lyskilden oplyser rummet godt nok. 

Gulvlampen – fleksibel og dekorativ

Mange overser gulvlampens potentiale på kontoret. En gulvlampe er yderst fleksibel, da du kan flytte lampen hen, hvor du har brug for den. Derudover er gulvlampen meget dekorativ, og den giver derfor kontoret et touch i indretningen.  

Væglampen – lad kontoret virke større

En god måde at lade kontoret virke større på er ved at indrette med væglamper. Væglamper fylder ikke meget på kontoret, men giver et rigtig godt lys. Du kan med fordel placere væglamper på kontorets gange eller i hjørner. Her fungerer væglampens lys som orienteringslys eller hyggelys